Chocolate Passion


I have to confess to one of my biggest passions - CHOCOLATE. I love especially luxury truffles and pralines made from high quatity chocolate, rich double cream and butter. In our town there is no good chocolatier (there is no good chocolate shop even) so I started to make my first attempts to make my own chocolates several years ago. I have bought some very good books for chocolate-makers. I have even attended a confectionary course.
Now I have my own "secret" recipes that I use several times a year to make the best chocolates for me and my family. And Christmas is the right time for chocolate, don´t you think so?
Here are this year pieces.

Musím sa priznať k jednej z mojich najväčších vášní - je ňou čokoláda! Milujem hlavne luxusné pralinky z kvalitnej čokolády, pravej smotany a masla. V našom okolí však nič podobné neexistuje a tak som pred pár rokmi začala robiť svoje prvé pokusy s výrobou čokoládových bonbónov. Pokúpila som si pár vynikajúcich kníh pre čokoládovníkov a dokonca som si spravila aj cukrársky kurz. Dnes už mám nejaké tie čokoládové skúsenosti a pár svojich "tajných" receptov a niekoľkokrát do roka robím moje obľúbené pralinky. Vianoce sú pravý čas na čokoládu, nemyslíte?

2 komentáre:

Kim povedal(a)...

MMMMMMMMMM!!!!!!!!!

Lucky family- they look so delicious!!

purplecat povedal(a)...

Mmmm chocolate :) thanks for the comment on my blog, may 2010 bring you many blessings :0