Ako je to už dávno, čo sme ich robili naposledy. Všetci v rodine ich milujú, ale nejako sme na ne už pár mesiacov zabudli. A včera sa to stalo! Spomenuli sme si. ;) A bolo rozhodnuté, ako bude vyzerať náš sobotňajší obed. Fazuľová polievka a parené buchty. Deti poctivo pomáhali a s veľkou chuťou jedli. Dokonca sa ušlo aj svokrovi, ktorý si tiež pochvaľoval.
Ak by bol niekto zvedavý na náš recept, nech sa páči:
400g polohrubej múky
400g hladkej múky (ja vždy zamením tak 1/3 obyčajnej múky za špaldovú)
2 vajcia
4 lyžice oleja
štipka soli
kvások (mlieko, droždie cca 30g, trocha múky a cukru - nakysnúť)
mlieko podľa potreby, aby bolo cesto polotuhé
(lepšie je dať mlieka zo začiatku radšej trošku viac a potom prípadne pridať ešte múku)
Vymiesiť, 2 hod. kysnúť, rozvaľkať, povykrajovať kolieska, naplniť slivkovým lekvárom - povidla, vytvarovať buchty, pariť 8 min. Na hotové je výborný mletý mak (samozrejme :), ale naši zbožňujú granko s masielkom a trochou mlieka.
Ako ich máte radi vy?
4 komentáre:
aj my ich máme radi, len ja ich kupujem, zatiaľ som sa neodvážila, ale musím skúsiť tvoj recept :)
Smelo do toho. :)
děkuji za nového čtenáře:)), už jsem tu u Vás kdysi byla, tvoříte krásné panenky, náušnice a ostatní věcičky, a teď jste mě úplně namlsala na ty buchty!! a moc ráda čtu slovensky, takže zase někdy nakouknu:), mějte krásné dny!
Děláš mi chutě.
Zverejnenie komentára